23 Липня 2019
Новини

Будьте обережні: ліки, які зашкодять вашому здоров’ю

Будьте обережні: ліки, які зашкодять вашому здоров’ю

Фахівці назвали низку медичних препаратів, які можуть нашкодити здоров’ю людини, не дивлячись на те, що вони часто застосовуються. На думку лікарів, ефективність цих препаратів не доведена, тому їх сміливо можна викинути в сміттєвий ящик.

Про це пишуть Новости Ю.

Крім того, багато країн давно відмовилися від застосування цих ліків. Лікарі міжнародної практики зазначають, що ці препарати часто дають побічні ефекти.

До таких препаратів відноситься анальгін. Його часто застосовують для втамування болю, зниження температури і як засіб проти запалень. Варто підкреслити, що анальгін вже давно заборонений в європейських країнах, а ВООЗ випустив офіційну заяву про те, що не рекомендує застосовувати цей засіб.

Вчені з’ясували, що анальгін має багато побічних ефектів від ураження нирок до ризику раптової смерті. В ряд з анальгіном можна поставити такі ліки, як парацетамол та ібупрофен.

Друге місце після анальгіну слід бромгексин. Незважаючи на те, що цей препарат дуже популярний, його ефективність не доведена. Лікарі констатують, що бромгексин може давати такі побічні ефекти, як алергічні реакції.

Ще одним марним препаратом лікарі вважають актовегін. Від цих ліків відмовилися такі країни, як Японія, Канада і США. В один ряд з актовегином можна поставити арбідол, ефективність і корисність якого не доведена.

А ось такий препарат як церебролізин, на думку фахівців, швидше за заспокоює, ніж лікує. Тому його виписують людям у віці. Лікарі відзначають, що цей препарат дуже добре замінює настій валеріани.

Дронедарон, який призначають для лікування аритмії. Взагалі виявився в «чорному списку». Медики Франції виявили, що цей препарат має безліч побічних ефектів і шкідливий для організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Облюбували»: у Рівному всьоме «замінували» університет

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, ліки, здоров'я, цікаво знати
В тему