23 Липня 2019
Новини

Лукашенко назвав Україну бідою і благає допомоги в ЄС

Лукашенко назвав Україну бідою і благає допомоги в ЄС

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з главою представництва Європейського союзу в країні Андреа Вікторін і попросив європейського чиновника «посприяти» щодо стабілізації ситуації в Україні.

Про це повідомляє ZN.ua.

«У нас є з вами спільна проблема, можна сказати, біда – Україна. Я дуже добре знаю український народ і все те, що сьогодні відбувається в Україні, цей народ того не заслужив. Пройшли президентські, парламентські вибори, важливе питання так чи інакше там вирішене – питання влади», - сказав Лукашенко на зустрічі.

«Я б вас дуже просив посприяти», - зазначив він.

Раніше минулого тижня Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори про врегулювання ситуації на сході України.

«Компанію для розмови пропоную наступну: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську», - сказав Зеленський в зверненні.

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не готовий відповідати, оскільки «це ж абсолютно новий формат». А ось президент Білорусії Олександр Лукашенко підтримав пропозицію Зеленського і заявив, що Мінськ готовий надати президентам РФ і України майданчик для зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв’язень Бекіров, якого тримають у СІЗО Сімферополя, не підводиться із ліжка

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, україна, білорусь, політика, олександр лукашенко
В тему