12 Липня 2019
Новини

«Убили і закопали»: знайшли мертвим сина кримськотатарського активіста

«Убили і закопали»: знайшли мертвим сина кримськотатарського активіста

38-річного кримчанина позбавили життя і зарили в землю.

Минулої середи, 10 липня, в анексованому Криму зник син кримськотатарського активіста Мустафи Мустафаєва – Фахрі Мустафаєв. Згодом його знайшли звіряче убитим і заритим у землю.

Про убивство 38-річного кримського татарина написав у своєму Facebook журналіст кримськотатарського каналу ATR Шевкет Наматуллаєв.

За словами рідних, вранці у день зникнення, близько дев’ятої ранку, після розмови по мобільному, Фахрі зібрався і поїхав. Сказав, що у справах до Сімферополя. Вже через пів години з ним утратився телефонний зв’язок. Більше його живим не бачили.

«Убили і закопали в Бахчисарайському районі в селі Араматне», – констатував телевізійник.

Наматуллаєв зазначив, що напівсиротами залишилися троє неповнолітніх дітей. Поховають  замордованого кримчанина сьогодні, 12 липня, у Бахчисараї.

Батько убитого – делегат К’урултаю кримськотатарського народу і член Бахчисарайського регіонального меджлісу  Мустафа Мустафаєв – неодноразово виступав свідком на судових засіданнях проти кримських татар. В 2017 році у будинку родини проводили обшуки російські спецслужби.

Раніше на пляжі селища Миколаївка Сімферопольського району виявили винесений морем труп обезголовленого чоловіка, кримського татарина. А в Москві тим часом затримали кримських татар, які вийшли на Красну площу із протестом проти репресій щодо їхнього народу з боку російських властей. Учасників акції звинувачують у нібито участі в міжнародній організації «Хізб ут-Тахрір», визнаній у РФ терористичною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, кримські татари, крим, вбивство
В тему