5 Липня 2019
Новини

Парламент «умив руки» від дематюкації

Парламент «умив руки» від дематюкації

Верховна Рада цьоого скликання не зможе розглянути законопроєкт «Про протидію лихослів’ю» щодо «дематюкації» мови.

Про це Голова ВР Андрій Парубій сказав під час підсумкової пресконференції у п'ятницю, 5 липня, повідомляє Укрінформ.

«Я передав цей законопроєкт на розгляд профільного комітету – буду чекати профільної оцінки... Звичайно, він має розглядатися, як і будь-який законопроєкт, через комітет. Можна мати своє ставлення до будь-яких законопроєкт. Можу сказати, що очевидно цей законопроєкт не може бути розглянутий у цій каденції, на цій сесії Верховної Ради України», - зазначив Парубій.

На запитання, чи доводиться йому самому в повсякденному житті послуговуватися ненормативною лексикою, спікер відповів, що вживає лайку «в м'якій формі» винятково в екстремальних ситуаціях.

«Стосовно мене, то присутні можуть підтвердити, що лайливих слів від мене ніколи не чули. Якщо чули, то в максимально екстремальних ситуаціях, і це не лайливі слова, а в досить у м'якій формі, коли на Майдані могли бути якісь екстремальні ситуації», - уточнив він.

Як повідомлялося, 2 липня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт «Про протидію лихослів'ю», або про «дематюкацію» мови. Документ передбачає встановлення штрафів за нецензурну лайку в публічних виступах, матеріалах в інтернеті та в ефірі телебачення.

Профільний комітет має розглянути документ 10 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дематюкація: українці публікують нові анекдоти про скандальний закон

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, дематюкація, політика, вру
В тему