27 Червня 2019
Новини

У ЦВК вирішили, яким буде бюлетень на дострокових виборах

У ЦВК вирішили, яким буде бюлетень на дострокових виборах

На засіданні Центрвиборчкому ухвалили дві постанови щодо форми, кольору і тексту виборчих бюлетенів.

Про це повідомляється на сторінці Центрвиборчкому у Facebook.

«Комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з виборів народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що текст такого виборчого бюлетеня друкується лише з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200х600 мм блакитно–сірого кольору.

Крім того, ЦВК затвердила форму і тексти виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів для голосування у 199 одномандатних виборчих округах на позачергових парламентських виборах.

Встановлено, що, залежно від кількості кандидатів у народні депутати, зареєстрованих в ОВО, виборчі бюлетені виготовляються за різними розмірами, а саме:

    до 6 кандидатів – розміром 200 х 200 мм;

    до 11кандидатів – розміром 200 х 300 мм;

    до 18кандидатів – розміром 200 х 400 мм;

    До 33 кандидатів – розміром 200 х 600 мм;

    до 50 кандидатів – розміром 200 х 800 мм.

У виборчому бюлетені для голосування в ОВО, зокрема, зазначаються в алфавітному порядку прізвища, власні імена (усі власні імена) та по батькові (за наявності) зареєстрованих у відповідному окрузі кандидатів у народні депутати.

При цьому в разі повного збігу прізвищ, власних імен та по батькові кандидатів, зареєстрованих у відповідному одномандатному виборчому окрузі, відомості щодо них розміщуються у бюлетені в порядку зростання дат народження відповідних кандидатів.

Встановлено також, що тексти виборчих бюлетенів для голосування в ОВО друкуються лише з одного боку державною мовою на одному аркуші пісочного кольору.

 ЦВК також утворила контрольну комісію за виготовленням виборчих бюлетенів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та в одномандатних виборчих округах на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів». До складу комісії увійшли представники партій «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Батьківщина» та «Європейська Солідарність».

Читайте також:

ЦВК зареєструвала 122 кандидати у нардепи «по мажоритарці»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, цвк, дострокові вибори, вибори, вру, вибори
В тему