25 Червня 2019
Новини

Сексоголізм: кому загрожує та чому виникає

Сексоголізм: кому загрожує та чому виникає

У сучасному суспільстві зростає кількість різноманітних залежностей.

Сексуальна залежність – нав'язливе, часто неконтрольоване прагнення, спрямоване на отримання сексуального задоволення, яке часто не приносить задоволення, пише Телеканал новин 24.

Це особливе, деструктивне ставлення до сексу, коли задоволення основного інстинкту стає універсальною пігулкою, єдиним виходом з будь-якого дискомфортного стану, розповів сексолог Олексій Вілков.

Наприклад, для зняття постійного або гострого стресу, виходу з депресії, позбавлення від тривоги, поступово заміщуючи міжособистісні контакти, особливо оголюючи нездатність особистості проявляти справжню інтимність у відносинах і емоційну близькість.

Сексоголізм по праву знаходиться в одному щаблі з іншим відомими залежностями – алкогольною, наркотичною, харчовою, ігроманією. Завдяки лібералізації сексуальної моралі й особливій значущості гедонізму для сучасного суспільства споживання сексоголіки проявляють себе все частіше.

Основний контингент сексуально залежних – це чоловіки після тридцяти або близько сорока років з різним соціальним статусом і сімейним станом. Сексуально залежні жінки частіше молодші, зазвичай самотні, з невлаштованим побутом і вантажем проблем, що накопичилися.

Передумови розвитку залежності різноманітні, але основна причина полягає в наявності постійної тривоги, що вимагає виходу і заспокоєння. Зазвичай люди використовують різноманітні способи боротьби з нею, не фіксуючи на чомусь одному. Але сексуально залежні концентруються виключно на сексі, як механізм зняття напруги та отримання гормонів радості й щастя.

Тривога підстьобує, гризе зсередини, і єдиний спосіб погасити її – отримати дози тілесної насолоди. До інших причин відносяться деструктивне ставлення до самого себе, занижена самооцінка, страх відмови, нездатність любити, і впевненість, що його самого полюбити неможливо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, секс, залежність
В тему