23 Червня 2019
Новини

«Закон Даші Лук’яненко»: петиція за хімічну кастрацію педофілів зібрала потрібні підписи

«Закон Даші Лук’яненко»: петиція за хімічну кастрацію педофілів зібрала потрібні підписи

Колективне звернення підтримали 27 тисяч осіб, тоді як для його розгляду владою достатньо 25 тисяч голосів.

Петиція № 6607, яка вимагає посилення покарання за сексуальне насильство над дітьми, назбирала потрібну кількість голосів для її розгляду. Про це стало відомо із сайту ВР України, передає «Сегодня».

Колективне звернення до влади вже підтримали 27 тисяч осіб, що навіть більше, ніж потрібно (досить 25 тисяч підписів). У тексті петиції вказано, що в Україні повинен з'явитися єдиний реєстр осіб, засуджених за статеві злочини стосовно дітей. Також автор вимагає посилити відповідальність за вчинений злочин і узаконити хімічну кастрацію педофілів.

У тексті зазначається, що хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу. Такий метод захисту статевої недоторканності дітей від осіб, хворих на педофілію, вже застосовують у США, Великій Британії, Німеччині, Польщі, Чехії, Південній Кореї, Аргентині, Росії, Казахстані.

Також вказують, що хімічну кастрацію повинні застосовувати щодо тих, хто вчинив особливо тяжкий злочин проти дитини і має поставлений діагноз.

Нагадаємо, створенню цієї петиції передували резонансні злочини – численні випадки зґвалтувань і розбещень неповнолітніх, серед яких жорстоке убивство 13 червня на сексуальному ґрунті 11-річної дівчинки в Іванівці Одеської області. Ще зі свіжих інцидентів – у Запоріжжі кіберполіція затримала 23-літнього педофіла, який ґвалтував дворічну дитину і зінмав на мобільний. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, петиція, розбещення, діти, педофіли, згвалтування
В тему