23 Червня 2019
Новини

Травесті-українки і ЛГБТ-колона військових: як проходить «Київ Прайд» (наживо)

Травесті-українки і ЛГБТ-колона військових: як проходить «Київ Прайд» (наживо)

У столиці наближається до завершення Марш Рівності, організований ЛГБТ-спільнотою.

У Києві розпочався Марш Рівності, основною темою якого цього року стала «Свобода. Єдність. Боротьба», а головним гаслом – «Наша традиція – це свобода!». Стрім із Маршу вело «Громадське».

«Постійно порушуються права ЛГБТ в Україні, кожен день треба відстоювати свої права, тому ми сьогодні вийшли», – зазначив у коментарі журналістам один з учасників Прайду.

Люди скандують «Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!», співали гімн. Також цьогоріч уперше у межах Маршу пройшла колона ЛГБТ-військових.

Учасники Прайду запросили на ходу президента Володимира Зеленського, але він не відповів на запрошення відвідати Марш Рівності, повідомила телевізійникам Анна Шаригіна, організаторка «Київ Прайду».

Не минулося сьогодні без ексцесів. Після початку Прайду його противники ввірвались у колону. Поліція відтіснила нападників. Відомо про дев’ятьох затриманих, які готували провокації під час Маршу. Крім того, раніше повідомлялося, що на контракцію радикальні опоненти намагалися пронести презервативи, наповнені фекаліями, щоб обкидати учасників ЛГБТ-ходи кондомами з нечистотами. Та поліція запобігла, спрацювавши на випередження. 

Організатори ходи – «Київ Прайд» – очікують до 10 тисяч учасників.

Серед противників Маршу представники організації «Традиції і порядок», а також «Сестринство святої Ольги».

Через Марш у Києві закрили на вхід і вихід станції метро «Театральна», «Площа Льва Толстого» і «Палац спорту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, київ прайд, лгбт-спільнота, права людини
В тему