18 Червня 2019
Новини

Несподівана заява голови ЦВК: Конституційний суд не може скасувати вибори

Несподівана заява голови ЦВК: Конституційний суд не може скасувати вибори

Ухвалювати рішення про скасування дострокових виборів до Верховної Ради може тільки Центральна виборча комісія, а Конституційний суд лише визначає конституційність президентського указу про розпуск парламенту.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, пише Сегодня.

«Конституційний суд – єдиний орган, який може вирішувати, був цей президентський указ конституційним чи ні. Для нас постане питання: проаналізувати це рішення, подумати, що ми повинні зробити і як ми повинні поводитися. Тому що КС не може зупинити вибори своїм рішенням, він просто може визначити конституційність указу, нічого більше», – пояснила вона.

Щоб здійснити необхідні кроки, ЦВК буде потрібно зрозуміти обґрунтування і мотиви рішення Конституційного суду.

«Я повинна побачити рішення КС ... Ми дійсно зараз в дуже складній ситуації, бо процес підготовки до виборів пішов. Він не може бути відкладений або тимчасово зупинений. Зараз ми перебуваємо на завершальному етапі реєстрації, яка закінчиться 20 червня. Далі у нас буде п'ять днів, щоб власне здійснити реєстрацію і прийняти необхідні рішення. Це вже буде 25 червня. А потім нам треба прийняти рішення про форму виборчого бюлетеня, потім перейдемо до наступного етапу», – зазначила Сліпачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поруч із Зеленським Меркель почало трусити (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, політика, вибори 2019
В тему