12 Червня 2019
Новини

«Повна дурня»: Андрій Рева розкритикував введення пені за борги

«Повна дурня»: Андрій Рева розкритикував введення пені за борги

В кулуарах уряду міністр соцполітики Андрій Рева розкритикував введення пені за борги по комунальним послугам, назвавши її «повною дурнів».

Про це пише Антикор.

«Я вважаю, що цього не потрібно було робити, це повна дурня. Якщо людина не платить, а на неї ще нараховують пеню - який у цьому сенс? Це дурня повна. Якби мова йшла про багатих людей, які не платять через свою недисциплінованість чи небажання, можливо, це було б правильно. Але говорити про бідних людей і ще нараховувати їм пеню, коли у них немає чим заплатити - я вважаю, що це дурня повна», - прокоментував він.

Чиновник нагадав, що рішення про введення пені продиктовано відповідним законом.

«Це не рішення уряду, це рішення народних депутатів України. Така пеня дійсно буде нараховуватися з 10 червня цього року, вона невелика, але я розумію, наскільки неприємно людям уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню. Подивимося, як цей механізм буде діяти», - зазначив він.

При цьому Рева нагадав, що в разі проблем з виплатою зарплати або затримок по субсидіях у держави пеня нараховуватися не буде.

В Україні з 10 червня 2019 року розпочали нараховувати пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг. Це передбачено законом № 2189-VIII про житлово-комунальні послуги. Пеня нараховується за борги, які утворилися з 1 травня поточного року.

У разі прострочення оплати за ЖКП нараховується пеня відповідно до договору, але не більше 0,01% від суми боргу за кожен день і не більше 100% боргу за все.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, андрій рева, пеня, комунальні послуги
В тему