Як варто харчуватися у спеку
Із приходом літа варто відкоригувати систему харчування.
Дієтологи рекомендують виключити або мінімізувати кількість червоного м'яса і жирних продуктів в раціоні, пише Наша мама.
Краще в таку погоду харчуватися фруктами, овочами, ягодами і пити багато води, щоб уникнути зневоднення.
Однак м'ясо – незамінне джерело білка, яке необхідне організму, тому потрібно вживати м'ясо птиці, яке не піддавалося смаженні, а тільки на пару або варене, також можна їсти рибу.
Влітку великий шанс набрати зайві кілограми, оскільки в виснажливу погоду обмін речовин сповільнюється: важка їжа перетравлюється з великими труднощами, через що погіршується загальний стан і відбивається на роботі шлунково-кишкового тракту в цілому.
Що стосується сезонних продуктів: овочів, ягід, фруктів – вони допомагають організму справитися зі стресом, який з'являється в результаті дискомфорту від високих температур.
Читайте також:
Не їжте копчену, в'ялену або солону рибу – є загроза захворіти на ботулізм – Супрун
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.