6 Червня 2019
Новини

«Нікому не давайте телефон!»: українців попередили про нову схему шахрайства

«Нікому не давайте телефон!»: українців попередили про нову схему шахрайства

В Україні шахраї придумали новий спосіб виманити гроші у людей за допомогою мобільного телефону.

«На вулиці підходять дві дівчини, запитують вулицю, де вона знаходиться, ти пояснюєш, роблять вигляд що не розуміють, кажуть приїхали в це місто вперше, просять зателефонувати, даєш телефон, трубки не піднімають», - пише користувач з Пугачіха на форумі kidstaff.

За її словами, після цього одна з дівчат просить відправити СМС.

«Коли перша стоїть поруч, відправляє СМС, друга мило розмовляє. Приходить на мій телефон СМС, перша говорить другий: «уявляєш, вона теж спізнюється». Після листування віддає телефон, дякують і прощаються», - пише жінка.

Після цього вона спробувала купити продукти в маркеті, але виявилося, що грошей на карті вже немає.

«Перевіряєш ще раз, йдеш в банкомат, бачиш залишок 7 грн. Дзвониш в Privat, нічого не розумієш, де гроші? Заходиш в Приват24 і шок, шок, шок. Так, це помилка, але згадуєш історію і розумієш, як тебе дві студентки сьогодні розвели. За цей час через СМС вони перевели все твої гроші, ніхто нікому не писав, а в СМС-формі відправили заявку на перевод і по СМС-коду підтвердили», - підкреслила жінка.

«Судячи з усього, спочатку запит відправили на залишок на рахунку, потім суму і перевели. Ось так залишитися без грошей, а сума велика ... Заяву прийняли. Розкажіть, щоб ніхто нікому телефон не давав на вулиці», - резюмувала вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, шахрайство
В тему