5 Червня 2019
Новини

До якої позначки може впасти курс гривні – прогноз

До якої позначки може впасти курс гривні – прогноз

Курс гривні продовжує падати. Аналітики вважають, що нацвалюта може вже в червні подешевшати до 28 грн/$.

Сьогодні курс гривні продовжив падіння, пробивши черговий місячний мінімум в 27,22 грн/$ за ціною покупки – пише Антикор.

Падіння почалося минулого тижня, після заяв Ігоря Коломойського про необхідність оголосити дефолт України.

Чому дешевшає гривня

Президент інвестгрупи Універ Тарас Козак впевнений, що падіння гривні спровокувала заява Коломойського, однак подальше зниження вже пов'язано з внутрішніми причинами.

«Сьогодні, 5 червня,  буде велике погашення ОВДП близько 5 мільярдів гривень, ймовірно, що значна частина цих ОВДП є у власності іноземних інвесторів, - припускає Козак. - Іноземні інвестори захочуть репатріювати свої кошти назад за кордон, тобто вони отримають гривню за погашення ОВДП, куплять долари і виведуть їх в свою країну ».

На думку Козака, це може бути одна з причин, чому Національний банк не втручається в зростання курсу долара. «Нацбанк розуміє, що буде краще, якщо іноземці куплять цю валюту дорожче», - сказав він.

Друга причина падіння курсу гривні може бути пов'язана з тим, що українські банкіри, знаючи, що завтра і післязавтра буде попит, купили долари на випередження, щоб продати іноземним інвесторам. «Вчора вони купили по 26,5 гривень за долар, знаючи, що завтра продадуть дорожче, щоб заробити», - вважає він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, курс валют, гроші
В тему