3 Червня 2019
Новини

Копів, які поранили 5-річну дитину, можуть «покарати» громадськими роботами

Копів, які поранили 5-річну дитину, можуть «покарати» громадськими роботами

Патрульних поліцейських, які в стані алкогольного сп'яніння поранили 5-річну дитину, затримано.

Про це повідомив глава Нацполіціі Сергій Князєв на своїй сторінці в Facebook.

Проте вони можуть відбутися виправними або громадськими роботами.

ДБР повідомило про підозру патрульним по ч. 2 ст. 28, ст. 128 ККУ.

Санкції цієї статті (необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб) передбачають покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або виправних робіт на строк до двох років, або тюремного ув'язнення теж на термін до двох років.

В даний момент прокуратура готує клопотання про обрання правопорушників запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і відсторонення від посад.

Нагадаємо, 31 травня двоє співробітників Переяслав-Хмельницького відділення Нацполіціі в нетверезому стані вирішили постріляти з табельної зброї по металевим банкам і іншим предметам, розставленим в тому місці, де могли проходити люди.

Під час свого «розваги», патрульні потрапили в 5-річного хлопчика, який гуляв біля будинку. Дитину у важкому стані транспортували в київську лікарню.

Спочатку за даним фактом Державне бюро розслідувань порушило справу за ч. 1 ст. 121 ККУ (нанесення тяжких тілесних ушкоджень).

Поліцейським загрожувало позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, але, як стало відомо, категорію злочину пом'якшили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, поліція, зброя, кримінал, діти
В тему