1 Червня 2019
Новини

На нараду РНБО «забули покликати» Генпрокурора Луценка

На нараду РНБО «забули покликати» Генпрокурора Луценка

Очільника ГПУ не запросили на вчорашню нараду Ради національної безпеки і оборони України. У Генпрокуратурі це розцінили як «помилку недосвідченого секретаря».

Генерального прокурора України Юрія Луценка не запросили на нараду Ради національної безпеки і оборони, яка відбулася в п’ятницю, 31 травня. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передають «Факти».

«Сьогодні президент України Володимир Зеленський провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України, присвячену енергетичній безпеці. Судячи з фото учасників, на перше засідання РНБО за участю президента Зеленського були запрошені всі члени Ради нацбезпеки, крім генерального прокурора Юрія Луценка. Перевірила – зі складу РНБО не виключений», – написала Сарган.

Також прес-секретар Луценка висловила сподівання, що ця «помилка недосвідченого секретаря» буде наступного разу виправлена.

Нагадаємо, 31 травня президент Володимир Зеленський указом № 340 змінив склад РНБО. Згідно з документом, головою органу з  питань нацбезпеки віднині є він сам. Також новий глава держави увів до складу Раднацбезу першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Івана Баканова, главу Адміністрації президента України Андрія Богдана, секретаря РНБО Олександра Данилюка. Крім того, в РНБО увійшли міністр фінансів Оксана Маркарова, заступники глави АП Вадим Пристайко та Руслан Рябошапка та начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак. Згідно з указом, зі складу Ради національної безпеки і оборони України виведені Ігор Райнін, Олександр Турчинов, Віктор Муженко та Юрій Стець. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше секретар РНБО Данилюк заявив, що перше засідання оновленого складу РНБО, яке відбулося 31 травня, проводилось у новому форматі, тому не може вважатися повноцінним. З його слів, на нараді президент повідомив про підсумки поїздки на Львівщину, де при обвалі на шахті загинули два гірники. Тому Кабінет Міністрів отримав доручення протягом найближчих 10 днів запропонувати варіанти вирішення пріоритетних проблем в енергетичній сфері.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, рнбо, юрій луценко
В тему

Останні матеріали