28 Травня 2019
Новини

Луценко сказав, коли піде у відставку

Луценко сказав, коли піде у відставку

Генеральний прокурор розповів про свої плани на майбутнє.

Юрій Луценко розповів, що піде у відставку після парламентських виборів, – пише Українська правда.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Я вважаю, що треба поважати вибір українського народу, який обрав нового президента, але це не означає, що в один день всі мають піти у відставку, бо Конституція і закони України обумовлюють хто має піти у відставку, а хто дещо пізніше повинен прийняти відповідне рішення», – висловив свою думку генпрокурор.

За його словами, він вже вирішив, що робитиме далі.

«Для себе таке рішення я прийняв, вважаю, що моє завдання разом із колегами з правоохоронних органів провести ще не тільки чесні президентські, але і чесні парламентські вибори, і після цього я піду у політику – не в списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України», – розповів Луценко.

«Моє бачення у тому, щоби в країні цінували людей за справи, а не за слова, за конкретні вчинки, за вміння брати на себе відповідальність, тому я беру на себе відповідальність довести справу трьохрічного перебування в ГПУ на себе, потім повернуся туди, звідки прийшов, – до людей», – зазначив генпрокурор.

За його словами, він не боїться втратити «будь-яку депутатську недоторканність».

«Завжди вважав, що центр української політики знаходиться не під куполом Верховної ради, а на вулиці, там, де вона насправді слугує людям», – сказав Луценко.

На уточнююче питання ведучого про дату відставки, Луценко відповів наступне: «Вибори до парламенту відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, обере уряд, і після цього прийме рішення про нового генерального прокурора».

Читайте також:

Луценко збирає голоси за відставку Луценка

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, юрій луценко, відставка, гпу
В тему