27 Травня 2019
Новини

У Путіна відреагували на наказ ООН відпустити українських моряків

У Путіна відреагували на наказ ООН відпустити українських моряків

За рішенням трибуналу Організації Об’єднаних Націй щодо українських моряків, утримуваних в РФ, слідувала офіційна реакція Кремля.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що долю військовополонених українських моряків має вирішувати російський суд, а не Міжнародний трибунал ООН, передає «Апостроф» із посиланням на росЗМІ.

Позиція Москви в питанні про можливість звільнення українських військових моряків, яких поблизу Керчі захопили в полон силовики РФ, лишається колишньою: постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права у Росії наразі ігнорують.

Пєсков підкреслив, що необхідно дочекатися завершення слідства у справі про незаконний перетин моряками кордону і рішення суду.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які верталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

25 травня суд у Гамбурзі зобов’язав Росію негайно звільнити три затриманих українських кораблі, а також 24 полонених моряків і дозволити їм повернутися в Україну. Рішення було прийняте 19 голосами, проти виступив тільки суддя від РФ Роман Колодкін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, росія, моряки, армія
В тему