24 Травня 2019
Новини

Козаки, куліш, запальні танці та милозвучні співи: чим дивували на Дні села у Жидичині (фото)

Козаки, куліш, запальні танці та милозвучні співи: чим дивували на Дні села у Жидичині (фото)

Днями у Жидичині Ківерцівського  району відзначали День села.

До мальовничого куточку Волині з’їхались народні майстри, аби поділитися на виставці-ярмарку своїми витворами мистецтва.

Представники Козацького Стрілецького братства варили просто неба запашний куліш, аби потім роздати його усім присутнім.

А місцеві господині пригощали смаколиками. 

 

А в актовому залі будинку культури не було де й яблуку впасти, адже там відбувалося найголовніше дійство – концерт місцевих колективів, чи то пак місцевих зірочок. Жидичінським талантам так аплодували, що стіни дрижали. Бо й було за що!

Завітали на свято і представники ЗМІ: всеукраїнського інформаційного тижневика «Твій вибір» та інтернет-порталу Т1.ua.

Відтак «Твій вибір» виступив інформаційним партнером Дня села Жидичин, та проводив серед присутніх передплатну лотерею, в якій 20 щасливчиків отримали  передплату на тижневик на цілих шість місяців.

«Села, як і люди, мають свою біографію. У кожного вона своя - неповторна. У Ківерцівському районі Волинської області розташоване мальовниче село — Жидичин! В цей урочистий день ми зібралися всім селом, щоб відати належну шану своїй малій Батьківщині», - такими теплими словами розпочався святковий концерт.

Із привітальним словом до мешканців Жидичина звернувся заступник голови Жидичинської сільської ради Вадим Богданович Дужик.

Хвилиною пам’яті вшанували полеглих під час антитерористичної операції на сході України. Серед загиблих є і житель села Кульчин - Зарадюк Володимир Володимирович.

Привітали обдарованих дітей, які протягом року гідно представляли громаду села на різноманітних олімпіадах, конкурсах та змаганнях. А також подякували вчителям за сумлінну працю та цінний внесок у виховання обдарованої молоді.

Завітали на свято і найстарші жителі  села: Дмитрук Аркадій  Григорович та Подригуля Леонід Семенович. А найменшим жителем села 2019 року став Ольшевський Олександр.

Родиною, яка багато  років живе у злагоді, у  мирі, любові, стала сім’я Петруків, Олексій Павлович та Євдокія Леонтіївна. А наймолодшою сімейною парою села є Вінцюк Максим та Вікторія.

А під гучні оплески для присутніх на святі свої співочі та танцювальні таланти продемонстрували вокальний ансамбль «Зорепад», вокальний ансамбль Центру культури та дозвілля Жидичинської сільської ради, вихованці закладу дошкільної освіти с.Жидичин, учні ліцею села Жидичин, дитячий вокальний колектив клубу с.Озерце, творчий дует у складі Клавдії Пшибельської та Вадима Дужика, Роман Ковальчук, танцювальний колектив «Гармонія» Центру культури та дозвілля Жидичинської сільської ради, ансамбль  народної пісні  «Квіти Волині», Михайло Піддубний тощо.

Багато гарних сіл на світі,

Але мені миліш за все

Моє село – Жидичин

Таке прекрасне й дороге.

Моє село – частинка України,

Моя оселя – часточка села,

Тут я живу і вся моя родина,

Тут батько, мати,

Брат мій і сестра.

Село моє із кетягом калини

І на узбіччі хата дорога.

Для нас усіх отут коріння батьківщини.

І хліб святий, і мами пісня чарівна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, суспільство, Фото
В тему