23 Травня 2019
Новини

Завтра розпочнеться виборча кампанія, — ЦВК

Завтра розпочнеться виборча кампанія, — ЦВК

Сьогодні стало відомо, що Зеленський підписав указ про розпуск парламенту, а вибори назначені на 21 липня. Відповідно 24 травня розпочинається виборча кампанія.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук. 

«Ми матимемо всього 58 днів для того, щоб підготувати і провести вибори. Звичайно, це мало. Звичайно, є багато невирішених питань. Однак є мало шансів бути не готовими до позачергових виборів народних депутатів», - повідомила вона.

Серед неврегульованих і невирішених є багато питань:

  • терміни і порядок проведення державних закупівель, які в межах підготовки до парламентських виборів будуть набагато більшою проблемою, ніж на президентських;
  • строки і порядок проведення державних закупівель значно перевищують строки виборчого процесу, що може унеможливити проведення виборчих процедур, таких як виготовлення бюлетенів, їх транспортування, формування ОВК та ДВК тощо;
  • Закон «Про вибори народних депутатів» містить безліч питань до вирішення, серед яких встановлення факту проживання, голосування військовослужбовців в ООС, подання декларацій, тощо. 

Вона наголосила, що виборчий процес є невідворотним і запевнила, що ЦВК готова і здатна виконувати функції з проведення позачергових виборів.

Згідно з останнім опитуванням, найвищий рейтинг має партія президента Володимира Зеленського, далі йде партія кума Путіна Віктора Медведчука.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори, володимир зеленський, цвк, вру
В тему