23 Травня 2019
Новини

«Даємо півроку»: українці масово підписують петицію про відставку Зеленського

«Даємо півроку»: українці масово підписують петицію про відставку Зеленського

Колективне звернення на офіційному сайті Президента стрімко набирає голосів.

За минулу добу, 22 травня, на сайті інтернет-представництва Президента України з’явилося три різних петиції, що стосуються можливості скинути главу держави з крісла в разі невиконання тим обіцяного: щодо відставки Володимира Зеленського із президентського поста, а також про необхідність прийняти закон про імпічмент.

Найбільшу підтримку із цих трьох  групових прохань отримала петиція №22/053360-еп «За відставку Президента України Володимира Зеленського». Свої підписи під нею лише за добу залишили більш як 21,5 тисячі наших співгромадян, тоді як для розгляду потрібні 25 000. Тож очевидно що петиція набере необхідну кількість голосів. Подаємо її текст:

«Вельмишановний Володимире Олександровичу, голосування за Вас у більшості своїй було голосуванням протестним. Насправді Ви не маєте підтримки 73% виборців. Ваша особа зовсім не об’єднує більшість українців, що мають різні, почасти діаметрально протилежні погляди і бажання. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, Ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж Ваші заяви та дії розчаровують Ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію. Користаючись відсутністю змістовних обіцянок народові, Ви почали приписувати народній волі власні забаганки. Складається неприпустима ситуація, коли «слуга народу» не має моральних зобов’язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо Вашої негайної відставки з посади Президента України!» 

Найменшу кількість підписів наразі назбирала петиція під номером 22/053638-еп «Відставка Президента України Володимира Зеленського у разі невиконання своїх обіцянок» – понад 3000 голосів із 25 000 необхідних, щоб дати їй хід.

«Відставка Президента України Володимира Зеленського у разі невиконання своїх обіцянок протягом 6-ти місяців. Якщо діючий Президент України Володимир Зеленський в термін 6-ти місяців не виконає своїх передвиборчих обіцянок (зняття недоторканності з депутатів, суддів, міністрів, президента; перегляд ціни на комунальні послуги; суд над усіма, хто грабував та нищив українську державу; гідні зарплата, пенсія та соцвиплати та ін.) – тоді Володимир Зеленський повинен подати у відставку», – сказано у зверненні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, володимир зеленський, петиція
В тему

Останні матеріали