23 Травня 2019
Новини

Львів боротиметься за проведення зимової Олімпіади

Львів боротиметься за проведення зимової Олімпіади

Львів планує боротися за можливість проведення зимової Олімпіади. 

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, інформує прес-служба міськради.

«Зазначу, на цей рік у нас заплановано багато знакових для міста процесів: Львів буде подавати заявку на проведення в 2021 році Всесвітнього з’їзду креативних міст ЮНЕСКО, це близько 500 представників з різних міст має приїхати до Львова у 2021 році, якщо, звісно, нам вдасться виграти заявку. Ми озвучували ініціативу, щоб у 2020 році Львів боровся за можливість проведення зимової Олімпіади. Це дасть змогу покращити якісно інфраструктуру. Місто мусить отримувати більше такого поштовху контентного», — розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Зимові Олімпійські ігри, відомі також як Зимова Олімпіада — міжнародні змагання із зимових видів спорту, що проводяться кожних чотири роки під егідою Міжнародного Олімпійського комітету в рамках Олімпійського руху. Перша Зимова Олімпіада була проведена в 1924. До 1992 Зимові Олімпійські ігри проходили того ж календарного року, що й Літні Олімпійські ігри. Починаючи з 1994 Зимові Олімпіади проходять у проміжку між двома Літніми Олімпіадами.

Україна, як незалежна держава, вперше послала своїх спортсменів на Олімпіаду 1994 в Ліллехаммері. На тій Олімпіаді фігуристка Оксана Баюл стала першою олімпійською чемпіонкою незалежної України. А першу медаль, бронзову, принесла Україні біатлоністка Валентина Цербе. Загалом біатлоністи принесли найбільше медалей: Цербе бронзу у 1994, Петрова срібло в 1998 в Нагано, Лілія Єфремова бронзу в 2006 в Турині. Ще одну бронзову медаль із Туринської олімпіади привезла пара танцюристів Руслан Гончаров і Олена Грушина. Біатлоністки відзначились і на Олімпіаді в Сочі: Віта Семеренко принесла бронзу в спринті, а жіноча збірна в складі: Віти Семеренко, Юлії Джими, Валентини Семеренко та Олени Підгрушної виграли золото в жіночій естафетній гонці.

Офіційна команда України взяла участь в 8 зимових Олімпіадах, здобула 3 золоті, 1 срібну та 4 бронзових медалей — всього 8.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, олімпіада, львів
В тему