22 Травня 2019
Новини

Указ про розпуск парламенту буде оскаржений в Конституційному суді, — Парубій

Указ про розпуск парламенту буде оскаржений в Конституційному суді, — Парубій

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій впевнений, що рішення президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск парламенту суперечить Конституції України, а отже підлягає оскарженню в Конституційному суді.

Про це Парубій написав на своїй сторінці в Facebook. 

«Сумно і тривожно, що Гарант Конституції України починає свою діяльність на посаді з грубого порушення Конституції. Поганий знак», - зазначив Парубій. 

У коментарях спікера Верховної Ради запитали, чи буде оскаржено це рішення гаранта в Конституційному суді України. На це Андрій Парубій відповів: «Так».

Тим часом, у Зеленського вже призначили дату дострокових виборів в Раду.

Нагадаємо, стала відома офіційна причина розпуску Верховної Ради. Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду через фактичний розпад правлячої коаліції.

Натомість дописувачі вражені першим днем керування нового президента та тими діями, які він здійснив. 

«Тільки за сьогодні. На сайт президента повернулась російська мова. З сайту прибрані всі згадки 5років Порошенка. Зеленський пообіцяв капітулювати перед Угорщиною в мовному питанні. Планують знизити прохідний бар'єр в раду, щоб 6 проросійських антидержавних сил зайшло в раду. Винуватець іловайської трагедії Хомчак став головою Генштаба. Проти Порошенка порушено справу за держ. зраду. Хорошковський повернувся в Україну, а його люди в СБУ. І це ще день не закінчився. Так що, всі, хто агітував проти Порошенка, удартесь головою об стінку», - написав активіст Сергій Комар.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, указ, конституційний суд, андрій парубій, вру
В тему