15 Травня 2019
Новини

Перевірки місцевих інспекторів з праці визнали незаконними

Перевірки місцевих інспекторів з праці визнали незаконними

Вчора, 14 травня, суд задоволив позов підприємців про визнання незаконними відвідування місцевими інспекторами з праці підприємств без попередження.

Про це інформує Legalhub.online.

«Перевірки можуть бути виключно державним органом з питань праці позаплановими, або плановими з дотриманням вимог законодавства», - повідомив Голова Громадської ради при Державній регуляторній службі України Сергій Доротич.

Відповідна постанова набрала чинності 14 травня 2019 року.

«Від сьогодні 1) місцеві інспекції з праці є незаконними, 2) інспекційні відвідування є незаконними, 3) перевірки виключно державним органом з питань праці за плановими перевірками з дотриманням вимог включення суб’єкта господарювання до план-графіку або позапланові, виключно і в порядку передбаченому Законом», – резюмує адвокат Олена Доненко.

За словами пані Олени, інспектор більше не зможе прийти до вас без попередження у будь-який день тижня та будь-яку годину доби, як і не зможе здійснити перевірку безпідставно (за анонімним повідомленням, на підставі аналізу інтернет-інформації тощо.

Інспектор більше не зможе «перевіряти все, що захоче» – будь-то заповнення трудових книжок, проведення індексації, виплата зарплатні чи робота за договорами цивільно-правового характеру (будь-який візит матиме конкретний предмет перевірки, виходити за рамки якого не можно).

Всі перевірки, проведені на підставі постанови № 295, а також шалені штрафи, винесені за наслідком таких перевірок значно легше і бистріше скасовуватимуться судами.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, суд, інспектори, закон, економіка
В тему