15 Травня 2019
Новини

У Києві знову протестують «євробляхарі»

У Києві знову протестують  «євробляхарі»

Сьогодні, 15 травня, у Києві біля адмінбудівель протестують власники авто на єврономерах. 

Вони вимагають продовження пільгового періоду для розмитнення своїх автомобілів, який повинен закінчитися 22 травня, - пише Обозреватель.

Організаторами акції виступили «Авто Євро Сила», повідомили в Telegram-каналі Патрульної поліції Києва. Через мітинг проїзд в центрі столиці сильно ускладнився.

«У зв’язку з проведенням акції учасниками АЄС на вул. Грушевського (на ділянці дороги від перехрестя з провулком Виноградний до Кабміну) рух здійснюється однією смугою в кожному напрямку», – уточнили правоохоронці.

Вони підкреслили, що мітингувальники заблокували всі інші смуги, через що виник затор. Частина мітингувальників зібралася біля парламенту.

Учасники протесту почали збиратися ще з 7 ранку. У спільноті АЄС заявили, що планують мітингувати два дні: 15 і 16 травня.

На думку власників авто на єврономерах, їм дали занадто мало часу для розмитнення. Як відомо, з 22 травня поліція зможе отримувати інформацію з бази даних митної служби і перевіряти, чи не порушив водій на єврономерах терміни перебування в країні.

З цього дня можна буде накладати такі штрафи:

  1. За водіння авто на єврономерах – 8500 грн;
  2. Повторне протягом року водіння «євробляхи» – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

Також власники авто на єврономерах позбавляться права займатися комерційною діяльністю, наприклад, працювати в службах таксі.

8 листопада 2018 року Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу.

Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно €50 і €100. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см – €75 і €150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники авто на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в багатьох регіонах України проходили акції протесту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, НП, акція протесту, євробляхи, київ, митниця
В тему