13 Травня 2019
Новини

На Львівщині все частіше не випускають дітей за кордон

На Львівщині все частіше не випускають дітей за кордон

На Львівщині все частіше не випускають дітей за кордон. Лише цього року не перетнули кордон України 120 дітей.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у випадку, коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин не пропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону та інше.

Згідно чинного законодавства, відповідно до ст. 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» неповнолітні громадяни України виїжджають з України за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта, службового паспорта, проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків, та у його супроводі. 

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі осіб, які уповноважені обома батьками, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою обох батьків із зазначенням держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі.

Проїзний документ дитини не видається з 1 квітня 2015 року та, відповідно, не вносяться відомості про дітей до паспортів батьків. У такому випадку неповнолітні діти, відомості про яких внесені до одного з батьків, мають право перетинати державний кордон України за цим документом до закінчення терміну його дії.

Зараз 2700 жителів Львівщини не можуть перетнути кордон.

Їх обмежили в праві виїзду за межі України через борги по аліментів. Приблизно така ж кількість злісних неплатників також не може керувати автомобілями та користуватися зброєю. Про це розповів начальник обласного управління державної виконавчої служби Юрій Сало.

Такі новації передбачені в законі «Чужих дітей не буває».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, діти, прикордонники, львів
В тему