9 Травня 2019
Новини

Чим загрожує використання георгіївських стрічок

Чим загрожує використання георгіївських стрічок

В Україні 9 травня відзначають День перемоги над нацизмом. Напередодні цього свята, яке передбачає проведення масових заходів, нагадуємо, що використання радянської та нацистської символіки в Україні є заборонене законом.

Про це повідомляє «канал 24».

Так, за використання георгіївської стрічки діє відповідальність, яка виписана в окремій статті Адміністративного Кодексу. Виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Згідно з законом, виготовлення та поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда тоталітарних режимів карається строком від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До забороненої символіки відносять: герб і прапор СРСР, союзних республік, нацистської Німеччини 1939-1945 років; атрибутику, в якій зображене поєднання серпа та молота, п'ятикутної зірки; прапори та інші символи комуністичної партії; зображення чи написи, присвячені особам, що обіймали керівні посади в вищих органах СРСР тощо.

Читайте також:  Що спільного між комунізмом і нацизмом 


 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, історія, Політика
В тему

Останні матеріали