9 Травня 2019
Новини

Як провели День пам'яті у Ковельському районі

Як провели День пам'яті у Ковельському районі

Традиційно 8 та 9 травня у населених пунктах Ковельського району, як і по всій Україні, відбуваються тематичні заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Про це пише «Район Ковель». 

Пам'ятний захід у Люблинці відбувся біля обеліску Слави. Тематичний захід розпочався Гімном України, потому хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять полеглих під час визвольних боїв, в тилу від голоду та поневірянь, закатованих у неволі та тих українців, хто загинув у наш час на фронтах неоголошеної війни на Сході країни. Панахиду за загиблими односельчанами та воїнами, які боронили Україну в різні роки її існування відслужили місцеві священики.

За участі школярів відбувся тематичний захід у селі Зелена біля Обеліска Слави. Пізніше біля могили загиблого у зоні проведення АТО героя-односельчанина Андрія Мостики святі отці відслужили панахиду. Аби віддати данину пам’яті про полеглих у часи Другої світової війни, присутні відвідали могили фронтовиків, біля яких також було здійснено заупокійний молебень. Для учасників та дітей війни, ветеранів праці у будинку культури був зорганізований святковий вогник.

Біля обеліска Слави у селі Дубове зібралися представники різних поколінь, місцевої влади, духовенства, громадськості, учнівська та педагогічна спільнота на тематичний захід, який включав у себе офіційні виступи, панахиду за загиблими у роки війни та покладання квітів до пам’ятників. Під час офіційних виступів говорили про те, що час неможливо спинити і, на жаль, все менше серед нас безпосередніх учасників тих битв, ветеранів-фронтовиків. Але з кожним роком не міліє пам'ять жителів Ковельщини про Героїв, які відвоювали мир і захистили рідну землю від нацистських загарбників. Концертну програму представили місцевий опорний навчальний заклад та працівники культури.

Читайте також  «Скотовозка»: у потязі Одеса-Ковель скандал через бруд та сморід

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, день перемоги, свято
В тему