24 Квітня 2019
Новини

СБУ узялася за скандальне опитування про відділення Галичини від України

СБУ узялася за скандальне опитування про відділення Галичини від України

СБУвці впевнені, що сепаратистські ідеї на Галачині поширюють кремлівські агенти.

У львівській СБУ заявили, що візьмуться за провокативне опитування, у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави», пише видання галицьке видання «Форпост».

«Відповідно до попередніх експертних висновків, вказане «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

З урахуванням набутого спецслужбою досвіду виявлення і блокування фактів діяльності російських спецслужб проти України, у т.ч. спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, закликаємо мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», яке є очевидним елементом ворожої пропаганди», – йдеться у дописі на офіційній сторінці у Facebook Cлужби безпеки у Львівській області. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сбу, пропаганда
В тему