24 Квітня 2019
Новини

Парубій назвав умову, за якої готовий залишити пост спікера ВР

Парубій назвав умову, за якої готовий залишити пост спікера ВР

Спікер парламенту прокоментував розпочатий збір підписів за його відставку.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні парламенту в середу, 24 квітня, заявив, що готовий поставити на розгляд питання про власну відставку, але тільки після прийняття «мовного закону», пише «Кореспондент».

Таким чином спікер прокоментував розпочатий напередодні збір підписів за його відставку.

«Після того як апарат Верховної Ради отримав заяву про збір підписів, я розпорядився відразу ж видати підписні листи, будь ласка, збирайте. І я гарантую, що в повній відповідності із законом і регламентом поставлю це питання на голосування, але тільки після того, як я підпишу закон про функціонування української мови», – заявив Парубій.

Також із цього приводу висловився нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак. Він розкритикував ініціативу нардепа Валерія Писаренка зі збору підписів за відставку спікера Андрія Парубія.

«Ми не допустимо ніякого реваншу, чергові вибори, я підкреслюю, для тих, хто не чує, чергові вибори відбудуться восени, 27 жовтня, а спікером залишається Андрій Парубій», – зокрема, заявив Бурбак.

Нагадаємо, напередодні народний депутат Писаренко ініціював збір підписів під проектом постанови про відкликання з посади спікера парламенту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, андрій парубій
В тему

Останні матеріали