23 Квітня 2019
Новини

Медики встановили причини передчасної смерті

Медики встановили причини передчасної смерті

Медики встановили причину передчасної смерті та як її уникнути. 

Про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert.

Фахівці американського коледжу кардіологів показали, що сидячий спосіб життя підвищує ризик передчасної смерті. Однак збільшення фізичної активності до рекомендованих рівнів може ліквідувати цю звгрозу. З цією метою було проведено дослідження та опитано людей, які ведуть малорухливий спосіб життя.

У дослідженні взяли участь 149 077 австралійців у віці 45 років і старше. Добровольці заповнили анкети, де вказали, скільки часу вони проводять в сидячому положенні або стоячи і як довго вони сплять.

Залежно від відповідей піддослідних розподілили на кілька груп:

  • ті, котрі сидять менше чотирьох годин,
  • ті, котрі сидять від чотирьох до шести годин,
  • ті, котрі від шести до восьми і більше восьми годин на день сидять.

Щотижнева фізична активність була класифікована як недостатня, якщо їй приділялося менше чотирьох годин. Достатній рівень активності лежав в діапазоні від 150 до 419 хвилин, а високий - вище 420 хвилин (не менше години в день).

Виявилося, що тривалі періоди сидіння (більше шести годин) пов'язані з високим рівнем смертності, в тому числі від серцево-судинних захворювань. Однак навіть у тих, хто сидів мало, ризик залишався істотно високим при низькому рівні фізичної активності. Часті і інтенсивні фізичні вправи надавали найбільший ефект на здоров'я.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, здоровий спосіб життя, смерть, поради
В тему