15 Квітня 2019
Новини

«Зеленського можуть вбити», - вважає іноземний експерт з питань оборони

«Зеленського можуть вбити», - вважає іноземний експерт з питань оборони

Росія може підлаштувати вбивство кандидата в президенти України Володимира Зеленського, щоб звалити все на Петра Порошенка і зруйнувати Україну.

Такий небезпечний прогноз озвучив Асоційований науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, відомий фахівець з тематики Росії і України, зокрема з питань оборони, Джеймс Шерр, - пише «Апостроф».

«Наступні кілька днів (напередодні другого туру виборів) все одно можуть бути дуже непередбачуваними. Скажімо так, якщо хтось в Москві захоче вбити Зеленського, я боюся, що його електорат звинуватить в цьому Порошенка, навіть якщо той буде до цього абсолютно непричетний», - зазначає Шерр.

Він каже, що в тому випадку, якщо щось трапиться з Зеленським, ситуація в Україні може перевернутися з ніг на голову і звинувачувати в усьому будуть саме Порошенка, а не Росію, навіть якщо вбивць оперативно зловлять.

Шерр підкреслює, що в Україні рівень довіри до президента і влади - «на небезпечно низькому рівні» і Москва цим може скористатися.

«У Кремлі будуть міркувати, як повернути цю недовіру українського населення в тому напрямку, який може безпосередньо зруйнувати державу», - резюмував він.

За його словами, Росія може скористатися цим в міжвиборчий період, в тому числі шляхом розгортання військової агресії проти України.

Натомість колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України Ігор Романенко вважає, що Путін може втрутитися в політичні події в Україні, і навіть піти на повномасштабну війну, якщо в Україні розпочнеться третій Майдан.

Війна із Росією на Сході України завершиться лише тоді, коли українці стануть єдиними та сильними, тому що ворог зважає на сильних, вважає предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Про те, що в Україні ще довго триватиме війна, а Росія розпадеться у 2025 році пророкує журналіст і художник, майстер мікромініатюри Микола Сядристий.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, володимир зеленський, замах на вбивство, агресія, війна, росія
В тему