15 Березня 2019
Новини

Позичав у мами гроші на макарони, щоб не вмерти з голоду

Позичав у мами гроші на макарони, щоб не вмерти з голоду

Дій активно! Живи позитивно!

30-річний програміст зі Львова повірив у мрію, здолав усі труднощі  і став мільйонером.

Дуже часто ми, чуючи про успішних та багатих, думаємо про них: або накрав, або впливових батьків мав, або (якщо про жінок) із коханцями щастило.

Втім історія цього успішного українця змушує задуматися: а хто заважає кожному з нас досягнути такого ж успіху?

Отож, знайомтеся…

Ігор Савчук, 30 років, програміст. Тривалий час хлопець жив у Львові. Та, коли дізнався про те, як у Польщі допомагають розвиватися молодим розумним і працьовитим, вирішив спробувати свої сили та фарт.

Місцем для старту став один із 50 бізнес-інкубаторів, що діють у Польщі. Хто не знає, коротко пояснимо: бізнес-інкубатор – це такий осередок, де талановитим початківцям дають місце для роботи і комп?ютер, невеличкі гроші, аби вистачило на найбільш необхідне, а іноземцям ще й допомагають оформити візу до Польщі.

Якщо початківець під час роботи в бізнес-інкубаторі вже придумав чи розробив щось цікаве, він може взяти участь у конкурсі з такими ж початківцями. Чия ідея виявиться найкращою – той отримує грошовий приз, який потім має бути спрямований на втілення цієї ідеї чи подальший розвиток початківця.

– Такий шлях пройшов і я, – розповів Ігор Савчук в одному з останніх інтерв?ю. – На старті було дуже скрутно. Щоб урятуватися від голоду, я мусив позичати в мами гроші, аби хоча б макаронів купити, – зізнається чоловік. – Але під час одного з конкурсів у бізнес-інкубаторі мені пощастило: ідею, яку ми запропонували, визнали найкращою і на подальший розвиток виділили 30 тис. злотих. Якщо на українські гроші, це приблизно 200 тис. грн.

Невелика, здавалося б, сума як для мільйонера. Втім саме вона дала поштовх до розвитку та заснування потужної компанії у Варшаві Wandlee, де Ігор Савчук є генеральним директором.

– Ми постійно працюємо над створенням чогось нового і затребуваного. Наша компанія є розробником чат-бота – програми, яку використовують усі найбільші польські компанії, – зауважив Ігор Савчук. – Зважаючи на величезну кількість дітей, які щороку зникають, ми придумали програму, яка дозволяє батькам контролювати місце перебування їхньої дитини, а також вести активний спосіб життя.

Скажете – це щось несерйозне? Помиляєтеся! Дохід Wandlee – 12 млн грн (півтора мільйона польських злотих). Бажаєте і ви так? Тоді Ігор Савчук дає безплатну пораду:

– Маєте якусь ідею – шукайте для неї покупця. Але не думайте, що інвестори знайдуться відразу. Пробуйте, вірте в себе і працюйте!

Оксана Бубенщикова

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, програмісти, олександр шевченко, конкурси
В тему