10 Квітня 2019
Новини

Оштрафовані облгази і далі вказують донарахування у платіжках

Оштрафовані облгази і далі вказують донарахування у платіжках

Оператори газорозподільчих мереж всупереч рішенню Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов.

Про це повідомив заступних голови департаменту з енергоефективності НАК «Нафтогаз» Олексій Хабатюк, передає Економічна правда.

«Облгази проігнорували рішення НКРЕКП та продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська - це неповний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів», - зауважив Хабатюк.

Він підкреслив, що всі вони входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

За інформацією Хабатюка, у рахунках за березень не тільки не було зроблено перерахунку з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, а й знову донараховані обсяги за березень.

«НКРЕКП зобов'язане провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, бо, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу та про сам регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки!» - додав Хабатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маєш борги за комуналку — чекай штрафу: в Україні стартує комунальна реформа

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Політика, газ, гроші, тарифи
В тему

Останні матеріали