2 Квітня 2019
Новини

Тимошенко звинуватила Порошенка у крадіжці її голосів

Тимошенко звинуватила Порошенка у крадіжці її голосів

Лідерка «Батьківщини», яка балотувалася у президенти, заявила, що чинний гарант сфальшував свої результати і забрав у неї частину голосів.

Про це Юлія Тимошенко сказала під час брифінгу у вівторок, передає «Українська правда».

За її словами, перший тур виборів, який відбувся 31 березня, був перетворений на фарс чинним главою держави. «Порошенком були сфальшовані його результати», – сказала Тимошенко.

«Перше, в Україні були застосовані технології, які призвели до тих результатів, які ми отримали, – це реєстрація 39 кандидатів, використання адмінресурсу… Їм вдалося розпорошити голоси проєвропейських, опозиційних сил», – сказала політик.

Крім того, вона зазначила, що також був підкуп виборців за рахунок бюджету, зокрема одноразова доплата до пенсій, монетизація субсидій і виплата так званої матеріальної допомоги.

«Ще одне, на виборах був зареєстрований мій однофамілець і таким чином діючий президент забрав голоси у мене», – заявила Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» зазначила, що, крім тих відсотків, які взяв сам Тимошенко, ще більше одного відсотка бюлетенів були зіпсовані, коли виборці ставили по дві «пташечки» за обох Тимошенків (Юрія і Юлію. – Ред.)

Вона додала, що фальшування виборів було як до, під час, так і після виборів і це нібито підтверджується паралельними підрахунками її штабу.

«Зараз хочу конкретно заявити про те, що вибори Порошенком сфальшовані і він туди прорвався нечесним шляхом», – сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що не піде до суду для оскарження результатів, оскільки не вірить у їхню чесність, бо «Порошенко приватизував судову систему».

На її думку, в українців був шанс на нове, гідне життя, але його змарновано.

Разом з тим політик наголосила, що розроблений її командою «Новий курс» не був лише програмою для передвиборчої реклами і вона докладе зусиль, щоб його реалізувати.

Як відомо, за даними опрацювання 97,8% протоколів, у першому турі виборів президента Володимир Зеленський набирає майже вдвічі більше голосів, аніж Петро Порошенко.

Екс-прем’єрка і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко отримала 13,38% підтримки – й уже не має шансу пройти у другий тур виборів, який відбудеться 21 квітня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, юлія тимошенко, вибори 2019, петро порошенко
В тему