2 Квітня 2019
Новини

Небезпека: через спалювання сухостою мало не згоріло село

Небезпека: через спалювання сухостою мало не згоріло село

На Черкащині через пал трави мало не згоріло село.

Про це на своїй сторінці повідомив прес-секретар ДСНС в Черкаській області Констянтин Проценко. 

«1 квітня на відкритій території коло села Мохнач, невідомі підпалили суху траву. Сильний поривчастий вітер сприяв швидкому поширенню вогню на значну площу. Близько 17-ї години, із зміною напрямку вітру змінився і напрямок поширення вогню, суцільна вогняна стіна почала швидко наближатися до населеного пункту. Неконтрольоване поширення вогню створило реа


На ліквідацію пожежі були спрямовані сили одразу двох найближчих пожежно-рятувальних частин із Чорнобая та Золотоноші. Допомогу в боротьбі з вогнем надали також аварійно-рятувальний загонуспецпризначення Управління із Черкас та лісники з Чорнобаївського лісництва. 

«Боротьба із вогнем тривала понад 8 годин, маневруючи технікою та наявними силами пожежні раз по разу відбивали атаки вогняної стихії на населений пункт та лісовий масив. Лише ближче до 2-ї години ночі, спільним зусиллям пожежних, лісівників та добровольців розвиток пожежі вдалось зупинити. Проте для остаточної ліквідації вогню рятувальникам довелось напружено працювати ще понад годину», - повідомив рятувальник. 


За останніми даними, вогонь пожежі знищив 1,5 гектари сухої трави на околиці населеного пункту, 14 гектарів очерету та 0,2 га лісової підстилки. 


Причиною пожежі стало нехтування правилами пожежної безпеки громадян, які вирішили спалити суху траву.

Читайте також:

На Рівненщині через спалювання сухостою згорів будинок (фото).

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, пожежа, трава, рятувальники, черкаси, ліс
В тему

Останні матеріали