22 Березня 2019
Новини

На Волині судитимуть сільського голову за «ялинковий хабар»

На Волині судитимуть сільського голову за «ялинковий хабар»

Волинські поліцейські завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом одержання сільським головою неправомірної вигоди за надання дозволу на зрізування ялинок на території ввіреної сільради.

Матеріали кримінального провадження скерували до суду, – повідомляють у волинській поліції.

Нагадаємо, в січні поліцейські спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області викрили незаконну діяльність посадовця, котрий всупереч вимогам законодавства, без рішення виконавчого комітету сільської ради, надав приватному підприємцю усний дозвіл на зрізування на території сільради ялинок з метою їх подальшої реалізації. Сума неправомірної вигоди за видачу незаконного дозволу становила 12 тисяч гривень, котру посадовець отримував двома частинами.

Слідчі детективи поліції Волині оголосили сільському голові про підозру в скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та Кримінального Кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі спеціальною конфіскацією.

Читайте також:

На Рівненщині поліція затримала на хабарі голову РДА

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, хабар
В тему

Останні матеріали