15 Березня 2019
Новини

5 інфекцій, які можна підчепити в перукарні

5 інфекцій, які можна підчепити в перукарні

Стригтися в перукарні, в якій світло, чисто і природним чином дотримуються вимоги санітарії та гігієни, важливо не тільки тому, що це комфортно.

Виявляється, підхопити інфекцію під час стрижки зовсім не важко, - пише «Ukrhealth».

Фолікуліт. Запалення волосяних фолікулів – наслідок використання погано продезінфікованих інструментів, на яких залишилися чиїсь бактерії стафілокока. Фолікуліт може розвинутися на ділянці шкіри під бородою або на шкірі голови. Його характерні прикмети – сверблячі червоні висипання і гнійні прищі.

Стригучий лишай. Передається через погано оброблену гребінець. Цей грибок, атакуючий шкіру голови і виявляється у вигляді червоних лускатих плям, може повністю позбавити волосся, та ще й викликати потворне рубцювання шкіри.

Імпетиго. Може виникнути через контакт з шкірою, одягом або рушником зараженої людини. При імпетиго на шкірі з’являються маленькі цятки червоного кольору, що швидко розвиваються і стають гнійними пухирцями.

Педикульоз. Багато хто вважає, що вошивість зачіпає тільки волосся. Насправді педикульоз – це паразитарне захворювання шкіри (хоча воші справді воліють волосисті ділянки тіла). Заразитися вошивістю можна через неочищений гребінець або рушник, яким до цього користувалася людина з вошами. Основним симптомом педикульозу є свербіж.

Правець. Спороутворюючі бактерії правця разом з пилом легко проникають в приміщення і потрапляють на різні предмети. Якщо є ранка або поріз на шкірі, це може виявитися ідеальним місцем для росту інфекції, особливо якщо на ножицях у перукарні є іржа. Якщо навіть немає, такі ножиці, може бути, падали на підлогу і на них після цього потрапили спори.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, медицина, хвороби
В тему