15 Березня 2019
Новини

Кого з кандидатів підтримує найбагатша людина України?

Кого з кандидатів підтримує найбагатша людина України?

Олігарх Ринат Ахметов на президентських виборах робить ставку на Петра Порошенка, Олега Ляшка та Олександр Вілкула.

Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов, - пише «etcetera».

За його словами, 60% «політичних інвестицій» Ахметова йдуть на підтримку чинного глави держави, 30% – на лідера Радикальної партії і до 10% – на кандидата від «Опозиційного блоку».

У зв’язку з цим політолог вважає залежність Вілкула від олігарха перебільшеною. На користь політику також піде союз з Євгеном Мураєвим, оскільки це дозволить частково мобілізувати електорат «біло-блакитних», який почав перетікати до Володимира Зеленського.

«Вілкул перебуває в іпостасі міцного господарника, Мураєв більше позиціонує себе як політика, економіста. Буде синергія – будуть один одного доповнювати», – заявив Золотарьов.

Колишній віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко також вважає, що Ринат Ахметов допомагає Петру Порошенку, Олегу Ляшку і Олександру Вілкулу.

Телеканал ТРК «Україна», що належить Ахметову, неодноразово піарив діяльність глави держави. У свою чергу ЗМІ звертали увагу, що олігархові вдалося збільшити свій статок в період президентства Порошенка. Зокрема, за рахунок продажу енергоресурсів в Україні.

На адресу Ляшка також звучали звинувачення в роботі на олігарха. У березні минулого року виконавчий комітет Радикальної партії України очолила людина, яка раніше працювала в структурі Ахметова.

Крім того, Вілкула називають представником ахметівської групи впливу в «Опозиційному блоці». Раніше він очолював промислові підприємства Ахметова, а також був з ним у фракції Партії регіонів у Верховній Раді.

Читайте також:

Затвердили параметри бюлетеня на виборах президента: що не влаштовує кандидатів (відео).


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему