6 Березня 2019
Новини

Як облгази обманюють споживачів

Як облгази обманюють споживачів

Очільник Міністерства соціальної політики заявляє про необґрунтоване донарахування споживачам газу зайві кубометри.

Це, за його словами, може призвести до втрати постачальниками ліцензій, – пише Твоє місто.

«Газозбутові підприємства нараховують людям, у помешканні яких не встановлені лічильники газу, суми які вважають за потрібні. Тобто, у платіжках, що вони виставляють, значаться віртуальні суми за попередні 30 місяців», – каже міністр.

Тим же, хто має прилади обліку, в платіжках вказують певні коефіцієнти для збільшення суми нарахувань.

«Постачальники донараховують суми не по лічильнику, а з певним коефіцієнтом. Це називається «приведенням об'ємів природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків». Умовно кажучи, людина спожила 100 кубічних метрів газу за лічильником, а їй виставляється рахунок за 130, з мотивацією приведення розмірів використаного природного газу до стандартних умов. Це абсолютно незаконно», – каже Андрій Рева.

Зазначимо, львів’яни скаржаться у соцмережах на те, що отримують платіжки із сумами, що не відповідають показникам лічильника. За словами споживачів, дрібним шрифтом у квитанції вказані різні коефіцієнти.

Міністр соцполітики наголошує, що є 42 постанови НКРЕ КП щодо кожного газового підприємства, і задача місцевих адміністрацій – це забезпечення виконання облгазами цих постанов. За його словами, ігнорування постанов НКРЕ КП може призвести до втрати ліцензії на продаж газу.

У Мінсоцполітики також додають, що борги отримувачів субсидій перед постачальниками послуг не є підставою для відмов у призначенні субсидій у наступному опалювальному періоді за умови, якщо цей борг оскаржується у судовому порядку. Тому споживачам радять відстоювати свої права у суді і скаржитись на незаконні платіжки на урядову гарячу лінію.

Нагадаємо, суд скасував рішення уряду про норми споживання газу для домогосподарств без лічильників, відтак, суми в платіжках виросли утричі. Проте уряд знову ухвалив рішення про зменшення норм споживання.

Читайте також:

Про завищенні тарифи та різницю в цінах на централізоване опалення – Гройсман

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, газ, ціна на газ
В тему