5 Березня 2019
Новини

Завбачливо: ЦВК замовила бюлетні на перший та другий тур голосування

Завбачливо: ЦВК замовила бюлетні на перший та другий тур голосування
Закупівля виборчих бюлетенів одразу на перший та можливий другий тури голосування на виборах президента України здійснюється виключно на підставі законів.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК. 

«Оголошення Центрвиборчкомом торгів про закупівлю виборчих бюлетенів на чергові вибори президента 31 березня 2019 року здійснено виключно на підставі законів та у законний спосіб. Вперше в історії виборів в Україні під час організації підготовки та проведення виборів президента закупівля товарів, робіт та послуг здійснюється відповідно вимог Закону України «Про публічні закупівлі», - йдеться у заяві.

У ЦВК наголосили, що заявлена в повідомленні про намір укласти угоду кількість бюлетенів формувалася з урахуванням потреб на день голосування 31 березня 2019 року і на можливий день повторного голосування згідно з вимогами законодавства.

«Інакше, ніж проводити закупівлю одночасно на день голосування 31 березня 2019 і у разі потреби на день повторного голосування, ЦВК діяти не могла, враховуючи швидкоплинність виборчого процесу», - наголосили у комісії.

У прес-службі роз'яснили, що під час формування бюджетного запиту на 2019 рік ще 25 липня 2018 року на підставі бюджетного планування було сформовано очікувану кількість виборчих бюлетенів на чергові вибори президента з урахуванням можливого повторного голосування.

Водночас у Центрвиборчкомі наголосили, що оскільки розрахунки проводилися станом на 25 липня 2018 року, то на день остаточного замовлення бюлетенів їх кількість може різнитися відповідно до оновлених даних Держреєстру виборців. 

При цьому у ЦВК нагадали, що відомості про кількість виборців за даними Державного реєстру виборців постійно оновлюються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, вибори 2019, цвк, вибори
В тему

Останні матеріали