5 Березня 2019
Новини

Висотоміри за вищою у 7 разів ціною: Укроборонпром відповів на розслідування Бігуса

Висотоміри за вищою у 7 разів ціною: Укроборонпром відповів на розслідування Бігуса
Укроборонпром називає «маніпулятивною та некоректною» інформацію розслідувачів Bihus.info про, начебто, закупівлю висотомірів для казахських літаків АН-26 за завищеною у 7 разів ціною.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Інформація, оприлюднена програмою «Наші гроші», має ознаки маніпуляцій і є виявом заангажованої журналістики... Категорично некоректним є твердження журналістів щодо вартості товарів без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості», - зазначили в Укроборонпромі.

Повідомляється, що у договорі з іноземним замовником передбачалось встановлення на 2 літаки комплектів висотомірів по 3 прилади у кожному. Відповідно до умов договору, висотоміри мали були замінені на нові, виготовлені не пізніше 2015 року.

«Українські авіаційні підприємства, до яких зверталися представники Концерну, повідомили про відсутність цих висотомірів. Єдиною компанією, яка погодилось доставити ці вироби, було ТОВ «АН-Сервіс». Їх перевірили фахівці ДП «410 завод ЦА» і представники замовника (казахська сторона)», - розповіли у концерні.

Додається, що Україна придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ.

Нагадаємо, у понеділок, 4 березня, вийшла третя частина розслідування Bihus.info про розкрадання в оборонній сфері: Укроборонпром придбав за $580 тис. висотоміри вартістю $85 тис. (завищена у 7 разів ціна).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, корупція, україна, Корупція, армія
В тему