4 Березня 2019
Новини

Понад 60 пожеж за тиждень: на Волині масово палять сухостій

Понад 60 пожеж за тиждень: на Волині масово палять сухостій

За тиждень – у період 25 лютого – 3 березня – рятувальники на Волині ліквідували 64 пожежі у житловому секторі та на відкритих територіях, здійснили 11 виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Внаслідок пожеж 1 людина травмована, – повідомляють в У ДСНС України у Волинській області.

2 березня виникла пожежа у житловому будинку в селі Гірка Полонка Луцького району. Горіння ліквідоване працівниками 1-ої, 2-ої та 25-ої Державних пожежно-рятувальних частин міста Луцька. З опіками обличчя та правої руки 64-річну власницю медики госпіталізували до міської лікарні. Стан потерпілої – середньої важкості.

За минулий тиждень рятувальники області ліквідували 29 пожеж трав’яного настилу та сухої рослинності. Зокрема пожежі трапилися у Маневицькому районі поблизу села Серхів, між селищем Турійськ і селом Кульчин та біля села Вербично Турійського району, у селі Боровуха Ратнівського району та у селищі Ратному, у селах Миловань, Лисняки, Скиби, Коцюри Любомльського району, у селах Шахтарське, Бужанка, Будятичі, Грибовиця, Литовеж, Низкиничі Іваничівського району, а на землях Поромівської ОТГ Іваничівського району горів очерет. Ліквідовано також пожежі сухої трави у селі Дідовичі й Дерно Ківерцівського району, у селі Галина Воля Старовижівського району, у селі Заріка Любешівского району, у селі Ольганівка Рожищенського району та у місті Рожищі, а також у селі Буків, Рованці, Промінь та між селами Цеперів і Баїв Луцького району. Ліквідовано загорання у містах Ковелі, Нововолинську та в обласному центрі в районі вулиці Чернишевського.

Усі пожежі спричинені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб.

Паліїв виявлено у Луцькому та Рожищенському районі. Зокрема суху траву в селі Ольганівка Рожищенського району підпалив місцевий мешканець М. Трохимюк, а в селі Буків Луцького району необережність з вогнем С. Яцюка призвела до загорання посуші на площі 0,3 га. Спільні рейди з екологами та працівниками поліції щодо виявлення фактів спалювання сухої трави та встановлення осіб, які ці підпали спричинили, триватимуть і надалі. Прізвища волинян, які підпалювали суху рослинність, будуть оприлюднені у пресі та на телебаченні.

За минулий тиждень працівники групи піротехнічних робіт знешкодили 25 боєприпасів часів минулих воєн. Розмінування проводилося в Ковельському, Камінь-Каширському та Рожищенському районах.

Читайте також:

19 пожеж за добу: на Волині горіли житлові будинки, магазин і трава

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, пожежа
В тему

Останні матеріали