28 Лютого 2019
Новини

Членкиня НСТУ про Maruv: «Наївно вірить, що її російські фани виведуть танки з Донбасу»

Членкиня НСТУ про Maruv: «Наївно вірить, що її російські фани виведуть танки з Донбасу»

Співачка Maruv, яка перемогла в нацвідборі на «Євробачення-2019» і відмовилася їхати на конкурс, щиро вірить, що люди, перед якими вона виступає в Росії, «поїдуть на Донбас і виведуть танки».

Про це ефірі телеканалу «UA:Перший» розповіла член правління НСТУ Олександра Кольцова, передає «Апостроф».

Вона поділилася нюансами переговорів з артисткою. За її словами, Maruv відразу сказала, що не готова говорити про політику, це не її тема. Вона хоче, щоб її ім’я було пов’язане тільки з музикою.

«Maruv вірить в об’єднуючу силу, її вплив на людей, і їй було би дуже неприємно, якби її ім’я пов’язували з політикою. А де закінчується політика і починається культурна дипломатія, ми не змогли знайти цю межу. Ми в цьому бачимо ризики як суспільний мовник. Артист для себе теж бачить низку ризиків. Тому зійшлися на тому, що краще не ризикувати», – пояснила член правління НСТУ.

Кольцова заявила, що з Maruv поза контрактом обговорювали, як вона бачить свою функцію як посла України.

«Але ти виходиш від України на міжнародну арену, й у тебе повинна бути якась риторика. Ми почали обережно питати, що вона думає, крім того, що «мир» і «я об’єдную»... І вона справді не цікавиться, що відбувається в політичному процесі України і як це виглядає збоку. І вона справді любить Україну, і вона хоче представляти Україну», – зазначила представниця Суспільного мовника.

«Але любить ту версію України, яка не деталізована політичними нюансами, я б так сказала. І це дуже свіжа наївна картина. Але вона не додасть країні бонусів, адже цією риторикою користуються ті, хто на наступних виборах говоритиме, що нам треба сідати і домовлятися, можливо, за рахунок втрати територій. І коли ми запитуємо: «Аню, ти дійсно віриш, що люди, перед якими ти виступаєш, поїдуть на Донбас і виведуть танки?». Вона відповідає: «Так», – додала Кольцова.

Нагадаємо, цьогоріч головне музичне змагання Європи пройде в Тель-Авіві (Ізраїль). Захід проходитиме в комплексі EXPO Tel Aviv. Півфінали шоу відбудуться 14 і 16 травня, а фінал, у ході якого визначиться переможець, прогримить 18 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, євробачення, maruv
В тему