18 Лютого 2019
Новини

10 волинських церков перейшли з Московського патріархату в ПЦУ

10 волинських церков перейшли з Московського патріархату в ПЦУ

Ряд церков у Волинській області перейшов у ПЦУ.

Парафія Казанської ікони Божої Матері села Байківці Ковельського району вирішила перейти з Московського Патріархату до Київської Митрополії Православної Церкви України, – пише Район.in.ua.

Напередодні провели опитування, яке засвідчило, що 66 підписів за Українську Церкву. У загальних зборах, які відбулися цього дня, взяло участь 40 парафіян, з них 36 проголосували за Православну Церкву України, проти не було, а інші не брали участі в голосуванні. Рішення прийняли одноголосно – Українській Церкві в Байківцях бути. 13 лютого, згідно прохання, релігійну громаду прийняли в клір Волинської єпархії, а настоятелем призначили ієрея Володимира Семенюка (душпастиря з сіл – Радошина і Битня).

Релігійна громада лікарняного храму Агапіта Печерського, що у місті Володимирі-Волинському, офіційно приєдналась до Православної Церкви України. Прихожани храму святої рівноапостольної княгині Ольги. прийняли історичне рішення на зборах 16 лютого. Настоятель парафії протоієрей Федір Сігнаєвський не захотів разом з людьми приднатися до Православної церкви України.

Парафіяльні збори Свято-Покровської церкви села П'ятидні Володимир-Волинського благочиння відбулися 17 лютого без провокацій і порушень громадського порядку. Проголосували «За» перехід парафії до Православної церкви України одноголосно. Настоятель храму Петро Широчук підтримав рішення громади.

У селі Жидичин Ківерцівського району відбулися збори релігійної громади, на яких проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму до ПЦУ. Під час зборів зареєструвалося 390 людей. Як оголосила голова лічильної комісії Валентина Вінцюк, «за» перехід парафії до ПЦУ проголосувало 383 людини, проти – 1 людина.

Прихожани Храму Апостола Луки у селі Доросині Рожищенського благочиння зареєструють новоутворену громаду Православної Церкви України. За декілька днів до зборів у селі провели збір підписів-опитування «Чи підтримуєте ви перехід церковної громади до Православної Церкви України?». 263 з опитаних підтримали таке рішення. Парафіяльні збори, що відбулися після недільного богослужіння, підтримали такий вибір більшістю присутніх на зборах членів приходської громади. Зі 110 присутніх на зборах, «за» проголосували 90, «проти» – 20.

Релігійна громада Свято-Михайлівської церкви, що в селі Бужанка Іваничівського району, більшістю голосів прийняла рішення про перехід у Православну церкву України. Збори релігійної громади відбулися у неділю, 17 лютого. 163 представника парафіяльної громади проголосували «за» перехід до ПЦУ, 21 – проти; 9 – утримались. Священик не погодився переходити з громадою.

Понад 280 парафіян Свято-Михайлівського храму села Смолява Горохівсього району підтримують приєднання їхньої парафії до Православної церкви України. На парафіяльних зборах, що відбулися 17 лютого після недільної служби, із понад сотні зареєстрованих більшість підтвердила бажання перейти. Є лише 8 підписів «проти» такого шляху.

У селі Жашковичі Іваничівського району громада Свято-Миколаївської церкви проголосувала за перехід в ПЦУ. Священику УПЦ МП, який відмовився переходити, дали тиждень на роздуми.

У неділю, 17 лютого, у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району відбулися збори релігійної громади. Селяни зібралися, аби вирішити питання приєднання місцевого храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці до ПЦУ.

У селі Озеряни Луцького району, де напередодні громада ухвалила рішення про перехід в Православну церкву України, жителям довелося зрізати замки на вхідних дверях Свято-Успенського храму, аби отримати доступ до будівлі церкви.

Читайте також:

Хто має право вирішувати, чи переходить парафія до ПЦУ – Епіфаній

Повідомили, скільки парафій на Волині перейшли до ПЦУ

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему