13 Лютого 2019
Новини

Вперше в Україні оштрафували батьків неповнолітньої, яка «тролила» однокласників

Вперше в Україні оштрафували батьків неповнолітньої, яка «тролила» однокласників

Вперше в Україні оштрафували батьків учениці, яка знущалася над своїми однокласниками.

Про це на сторінці у Facebook повідомила Оксана Білозір.

«11 лютого 2019 року оприлюднено рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який вперше в історії України виніс рішення у справі про булінг: встановлено винну особу та накладено штраф на її батьків, за вчинення протиправних дій до своїх ровесників в навчальному закладі», - йдеться у повідомленні.

З протоколу про адміністративне порушення, яке було направлено до суду, стало відомо, що неповнолітня розмістила непристойні фотографії на свою однокласницю в «інстраграмі», що вплинуло на психічне здоров’я останньої.

Як встановив суд, дії учениці можна кваліфікувати як «дії психологічного та сексуального насильства із застосуванням засобів електронних комунікацій».

 «Булінг над однокласниками та іншими учасниками навчального процесу карається законом. Те, про що ми навіть боялися говорити вголос, про що ми мовчали впродовж десятиліть, нарешті отримало юридично-правову оцінку та можливість розгляду в судах», - повідомила депутатка.

У судовому засіданні мати неповнолітньої вину в скоєному визнала, просила суворо не карати. Батьки оплатили адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. 00 коп. та судовий збір в розмірі 384,20 грн.

«Віднині булінг підпадає під дію Кодексу. А саме адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою профілактики та виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення та для запобігання вчинення нових правопорушень як самим порушником, так і іншими особами», - підсумовує чиновниця..

Судовий процес став результатом підписаного 16 січня 2019 року Президентом України  антибулінгового закону.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему