Молоде подружжя агрономів Яни та Семена Гариг з Тернопілля вирощують за методом гідропоніки зелень, мікрогрін та їстівні квіти.
У теплиці вирощують шість видів салату: фрізе, маш-салат, зелену і червону саланову, мангольд, кейл, руколу. Від посіву насіння до отримання готової продукції в середньому минає 50 днів, – пише SuperAgronom.
Також вони вирощують м’яту, зелений, червоний та лимонний базилік, чебрець, розмарин і майоран. З минулого року в теплиці почали вирощувати мікрогрін.


За словами молодого агронома, мікрозелень можна успішно вирощувати і в домашніх умовах. Головне, щоб в оселі була температура 20-25°С. Замість ґрунту підійде кокосовий субстрат, мінеральна вата або ж звичайнісінька марля, яку постійно потрібно зволожувати.
А ще у теплиці вирощують їстівні квіти — настурцію, квіти кабачка, богаро (огіркову траву). Щоправда, вони дозрівають довше, ніж мікрогрін, близько двох місяців. За день з одного стебла можна зібрати 3-4 квітки.
Молоде подружжя агрономів мріє виростити лавандове поле. Цього сезону вже посадили 100 кущів цієї рослини.
Читайте також:
Перший урожай редису та огірків виростили в Антарктиді
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.