13 Лютого 2019
Новини

Щеплення без батьків: молодь ввела нову моду

Щеплення без батьків: молодь ввела нову моду

У США серед підлітків все більше протестуючих, які всупереч волі своїх батьків хочуть пройти вакцинацію і не підтримують погляди родичів. 

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі «Сніданок з «1+1».

Все почалося з Етану Лінденбергера - американського підлітка з Огайо, якому за все життя зробили тільки одне щеплення, оскільки батьки хлопця були проти вакцинації. Він був не згоден, але і переконати також не міг.

Тому він звернувся до соцмереж за порадою. Там йому порадили дочекатися 18 років і зробити щеплення самому. Виявилося, з проблемою Етану в США вже стикалися багато підлітків. Однак американські закони найчастіше забороняють дітям вирішувати, чи робити їм щеплення. Є ймовірність, що у найближчий час почнуть знижувати вік, з якого дитині дозволено вирішувати питання свого здоров'я.

У свою чергу, в Україні трохи інші закони. До 15 років батьки самі вирішують, які щеплення робити дитині, а вже від 15 до 18 років, крім їхньої згоди потрібна ще згода підлітка.

Дитячий інфекціоніст Віталій Євтушенко вважає, що в даному питанні краще покладатися на батьків. І в подібній ситуації, за словами лікаря, насамперед потрібно зв'язатися з родичами.

Читайте також:

Не лише обов’язкові: у МОЗ радять додаткові щеплення.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, суспільство
В тему