12 Лютого 2019
Новини

Владики МП погрожують священикам, які перейшли до ПЦУ

Владики МП погрожують священикам, які перейшли до ПЦУ

Правоохоронці Житомирської області розпочали слідчі дії щодо порушення права громадян на віросповідання після того, як священики УПЦ Московського патріархату стали відсилати SMS з погрозами духовенству, що перейшло до ПЦУ.

Такі дії є неприпустимими, заявили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Ієрей ПЦУ Владислав Сеник повідомив, що тиск чиниться з боку митрополита УПЦ МП Овруцького і Коростенського Віссаріона.

Крім телефонних погроз і закликів до покаяння, він попередив, що у громади, які перейшли від УПЦ МП до ПЦУ, прибуватимуть російські священики і люди, які «можуть допомогти покаятися».

У прокуратурі заявили, що відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань).

«Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, перевіряються оприлюднені у пресі факти, встановлюється безпосередня причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводить Житомирський місцевий відділ поліції ГУНП в області, місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик МП відмовився переходити до ПЦУ (фото, відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство
В тему