12 Лютого 2019
Новини

Чи є життя на Марсі: колонізація червоної планети обернулася гучним пшиком

Чи є життя на Марсі: колонізація червоної планети обернулася гучним пшиком

Нідерландська компанія Mars One, що обіцяла людям життя на червоній планеті, збанкрутувала.

Незважаючи на те, що в липні 2018 роки їй вдалося витрусити з інвестиційної компанії Phoenix Enterprises AG 12 мільйонів євро, на момент краху вона мала у своєму розпорядженні всього лише 25 тисяч доларів, інформує UBR.

Куди поділися всі гроші - до кінця незрозуміло, хоча планів у банкрута була маса. Свого часу компанія обіцяла перекинути кілька бажаючих на Марс і залишити їх там назавжди, відкривши тим самим шлях до колонізації планети. Спочатку такі польоти планувалися до 2015 року, але потім їх перенесли на середину 2020-го, а потім і зовсім на 2031 рік.

 «Багато експертів підозрювали, що всі ці роки Mars One тільки і робив, що«розводив »людей, паразитуючи на їх бажанні поплавати в космосі, але ніяких реальних планів по їх катапультування не мав», - написала про скандальне банкрутство американське видання The Verge.

У вересні 2013 року Mars One оголошувала, що на участь в її програмі зголосилося понад 200 тисяч чоловік. Але в лютому 2015 року їхню кількість скоротили в 200 разів, а пізніше взагалі до чотирьох учасників, після чого новин від компанії надходило все менше і менше. Відбір добровольців проводиться несерйозно – за коротким тестом та інтерв’ю через Skype.

Вартість доставки чотирьох людей на Марс оцінювали в 6 мільярдів доларів – зовсім невелику суму для подібних проектів. Після такої заявки багато фахівців в космічній галузі заявили про явне шахрайство Mars One. А в Массачусетському технологічному інституті відразу заявили, що план по заселенню Марса – афера, яка, швидше за все, призведе до смерті колоністів в перші ж дні після висадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Прикинули» ціну подорожі на Марс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство
В тему