12 Лютого 2019
Новини

2 тисячі доларів за підпал церкви: як російські спецслужби вербують українців

2 тисячі доларів за підпал церкви: як російські спецслужби вербують українців

Російські спецслужби вербують українців для підпалу культових споруд Української православної церкви (Московського патріархату).

Про це інформує прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм "МДБ ЛНР/ДНР" здійснюють пошук виконавців, які за 2 тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП.

За умови надання відеозапису злочинних дій як звіту зловмисник пообіцяв надіслати 2 тисячі доларів на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків.

Алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою, є наступним:

«Намалювати на місці будь-який із запропонованих символів. Почати зйомки, зняти темряву і момент загоряння. Зняти секунд 10 горіння. Вщент спалювати не обов'язково, головне, щоб будівля храму почала горіти. Об'єкт будь-який. На вибір. Обов'язково Московського патріархату. На акцію телефон брати без сім-картки, в момент зйомки поставити телефон в авіарежим, щоб він не засвітився на якомусь Wi-Fi».

«Служба безпеки України вже запобігла спробі залучення громадянина України до вчинення на замовлення російської сторони такого злочину. Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби триває», - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему